VIJESTI

Stabilizovano vodosnabdijevanje u nekoliko sarajevskih ulica

KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo izdao saopćenje

Fena

31.1.2017

KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo obavještava korisnike da su do 15.30 sati završene opravke i da je nastupila stabilizacija u vodosnabdijevanju u ulicama: Mahmutovac, Sulejmana Zolja, Paje Malta, Paje, Vrbaska, Prozorska, Samoborska, Mrakuša, Nurudina Gackića, Put Mladih Muslimana, Porodice Foht, Ejuba Ademovića, Urijan Dedina, Pećina, Dr. Jusufa Tanovića i gornji Velešići.

U toku je opravka kvarova i prekid u vodosnabdijevanju na lokalitetima: Humačka ploča, Safeta Zajke, Rajlovac, naselje Zabrđe, Rječica, Paljevska, Perivoje, Rogatička, Senada Čolića,  dio ulice Grbavička (oko zgrade ''Metalka''), Zagrebačka 57, Hadži Mustafe Penjave, Vinograd, Rogina, a stabilizacija se očekuje do 18.00 sati.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je uspješno otklonila kvarove na 12 lokacija. Radovi su u toku na lokacijama u ulicama Senada Čolića, Hadži Mustafe Penjave i Grbavička, saopćeno je iz KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode od prijavljena 54 kvara u šahtovima, odnosno vodomjernim garniturama, izvršila je popravak 52 kvara.