NOGOMET

Sloboda u Antaliji igra sa ekipama iz Češke, Gruzije i Rusije

Poznati protivnici na pripremama u Turskoj

Autor:(Fena)

30.1.2017

Fudbaleri tuzlanske Slobode u Antaliji će odigrati četiri pripremne utakmice sa ekipama iz Češke, Gruzije i Rusije, rečeno je Feni u stručnom štabu ekipe koja u Međugorju privodi kraju prvi dio priprema.

Sloboda će 1. februara protiv Veleža u Međugorju odigrati drugu pripremnu utakmicu nakon koje se vraća u Tuzlu, a trećeg putuje u Antaliju gdje će boraviti do 16. februara.

Prvi protivnik Tuzlaka u turskom ljetovalištu bit će 7. februara ekipa Karvina iz Češke. Sa gruzijskom ekipom Torpedo Khutaisi igrat će 10. februara dok će dva dana poslije protivnik biti ruski Khimki. Za 14. februar dogovoren je susret sa ekipom Chicura Sachkere iz Gruzije.

- Svi ovi klubovi članovi su prvih liga svojih zemalja i sigurno da će to biti za nas prave provjere uigranosti i snage ekipe - izjavio je za Fenu Amir Spahić, pomoćnik trenera Vlade Jagodića.

Za drugi dio priprema stručni štab povest će 20 igrača i tri golmana, a koja će četiri igrača otpasti sa spiska znat će se poslije susreta sa mostarskim Veležom.