GLOBUS

U Linzu se održava tradicionalni Bosanskohercegovački bal

Okupljanje bh. dijaspore

(A. Z.)

27.1.2017

U okviru tradicionalne sezone balova, koja je u punom jeku u Austriji, u petak 27. januara u sali nove Gradske vijećnice u Linzu (Neues Rathaus) bit će održan tradicionalni Bosanskohercegovački bal. 

Bal će i ove godine ugostiti mnoge poznate ličnosti iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine te Austrije, a organizator događaja je zajednica BiH Udruženja u Gornjoj Austriji uz podršku brojnih sponzora koji smatraju ovu inicijativu vrijednom u pravcu očuvanja kulturnog i povijesnog identiteta građana koji potiču iz Bosne i Hercegovine, a danas žive i rade u Austriji. 

Za dobru zabavu i ples ove godine, kao i prošle, bit će zadužen “Cult Band”, pop-rock grupa iz Austrije, koji čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturista Ekrem Prošić, te bubnjar Adnan Sejdić. Uz njih na balu će nastupiti i Fatmir Sulejmani.

- Imamo jako korektnu saradnju sa organizatorom i na nekim drugim događajima, tako da se i ovaj put naša saradnja nastavlja jer se trudimo da ostavimo pozitivan utisak na goste, koji su svakako naši najiskreniji kritičari. Uz nas nastupa i Fatmir Sulejmani, a uz jako širok program, ove godine bal će uveličati i hor "Mimoze" koji djeluje u sklopu Foruma žena Društva bosanskih akademika u Austriji sa sjedištem u Beču. Na balu ćemo izvoditi hitove bh. pop rock scene, evergrine, a cilj nam je da se publika dobro zabavi i osjeti kulturni i umjetnički duh BiH. Gosti mogu očekivati promuklo grlo od glasnog pjevanja i blage bolove u nogama od cjelovečernjeg plesanja nakon bala, poručili su iz “Cult Banda”.