REGION

Evo šta se desilo sa mladićem koji je pustio snimku seksa manekenke Tine Katanić

Okončana istraga

Avaz.ba

24.1.2017

Istraga oko curenja dvije snimke seksa manekenke Tine Katanić (32) s dvojicom mladića završila je optužnicom protiv trećeg mladića koji je sve snimao mobitelom, piše 24 sata.hr. 

Domagoja R. (24) tužilaštvo tereti da je neovlašteno distribuirao dvije snimke koje su izašle u javnost. Tokom istrage na mobitelu koji je policija zaplijenila od njega pronašli su još spornih snimki.

Optužnica protiv njega je potvrđena, no još neće sjesti u optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer je trenutno nedostupan pravosudnim tijelima, odnosno traži ga policija kako bi ga odvela u pritvor.

Odmah nakon izbijanja skandala u junu 2015. godine Tinina advokatica  Tanja Vranjican Đerek napomenula je kako mladiću to nije prvi put da dolazi u sukob sa zakonom.

Naime, Domagoj R. u drugom je slučaju optužen da je potkradao bogatu porodice svoje djevojke, kćeri uglednog splitskog biznismena.

Optužnica ga je teretila za produženo djelo teške krađe, odnosno da je prisvojio skupocjeni Rolex, vlasništvo majke njegove tadašnje djevojke, i 170.000 kuna gotovine.

Riječ je o tri krađe iz stanova njenih roditelja u Zagrebu i Makarskoj od novembra 2014. do aprila 2015. godine. Osim toga, u aprilu 2012. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen je na godinu zatvora odnosno na uvjetnu kaznu od tri godine zbog oštećenja tuđe stvari. 

Tina Katanić zna da je protiv mladića podignuta optužnica. Brine je jedino da će se u Sudu pregledavati sporne snimke te bi voljela da javnost bude isključena sa suđenja.