BIZNIS

Mladi i uspješni: Ponosni na više od stotinu partnera

Kompanija “Tring” proizvodi fiskalne uređaje

H. ČALIĆ

24.1.2017

Gračanička firma “Tring”, vlasnika Nihada Hodžića, formirana je prije 15 godina. Njena osnovna djelatnost je razvoj i proizvodnja elektronskih uređaja. Poznata je posebno po proizvodnji fiskalnih uređaja i štampanih PCB ploča, te montaži elektronskih komponenti. 

Osjetljiv posao

Da bi uspjela u ovom osjetljivom poslu, firma je okupila mlad i stručan kadar. Od 27 uposlenih, više od polovine njih je s visokom stručnom spremom, a može se reći i da su među najmlađim kolektivima u zemlji.

iz-pogona-tring

Iz pogona “Tringa” u Gračanici
    
- Osnova našeg biznisa je razvoj i proizvodnja POS uređaja za gotovinske i bezgotovinske transakcije. U BiH smo vodeći u proizvodnji fiskalnih uređaja. Ponosni smo na više od stotinu naših partnera koji čine distributivno-servisnu mrežu, prisutnu u cijeloj državi. Već ove godine planiramo izaći na hrvatsko i slovensko tržište – kaže Senka Džanić, menadžerica prodaje.

senka-dzanic-23

Džanić: Dobra saradnja

Dobra referenca

Ljudi koji vode “Tring” kažu da jedino oni u našoj državi rade kompletnu proizvodnju, uključujući proizvodnju štampanih PCB ploča, montažu elektronskih komponenti i finalnu montažu uređaja. Proizvod za kontrolu pristupa i evidencije radnog vremena u brojnim bh. firmama još je jedna referenca koja ovoj firmi garantira posao i za ovu godinu, bolje rečeno budućnost.

Dobru saradnju „Tring“ je ostvario sa 25 bh. kompanija, među kojima su i “Kovan”, „Robot“, “Fis”, “Index”, “Ledo”, “Motorex”, “Elatec”, „BH Telecom“, „Porsche“, „Planika“... 

Na posao s fakulteta

Za radnu snagu ne brinu. Stipendiraju studente koji će odmah poslije školovanja dobiti radno mjesto.

Jedini u Hanoveru

Ova gračanička kompanija je prošle godine jedina iz BiH učestvovala na Sajmu informacionih Ce BIT tehnologija u Hanoveru u Njemačkoj. Tako da su oni predstavljali i Bosnu i Hercegovinu.