VIJESTI

Mektić: Do kraja sedmice završiti unos odgovora na Upitnik EK-a

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine

Fena

24.1.2017

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas da ne očekuje prekompoziciju vlasti na državnom nivou uz izražavanje očekivanja da to neće biti ni tema sastanka koalicionih partnera koji je najavljen za sutra, 25. januara.

Novinari su ga za to pitali nakon što je poslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević ranije najavila da će zatražiti da svaka politička partija koja participira u Vijeću ministara BiH analizira rad svojih kadrova.

Tokom današnjeg neformalnog druženja s novinarima razgovarano je o različitim temama, a ministar je najavio i podizanje optužnica u slučaju Bobar banka i Pandora.

Najavio je i da će u ovoj godini biti potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ojačali kapaciteti za borbu protiv terorizma, ali i raditi na prevenciji radikalizacije u tom smislu.

Osvrnuo se i na dinamiku ispunjava Upitnika Evropske komisije te je novinarima potvrdio da će Ministarstvo sigurnosti do kraja sedmice završiti unos odgovora na 283 pitanja.