VIJESTI

Zimska služba u Cazinu i ove zime odlično odrađuje svoj posao

Aktivnosti Komunalno-strambenog fonda

S. J.

24.1.2017

Zahvaljujući spremnosti i blagovremenom intervencijom na terenu, općina Cazin i njena Zimska služba i ove su zime ponovo primjer mnogima. Nakon velikih padavina, relativno brzo su očišćene sve ulice u gradu, a već nekoliko dana se čisti snijeg sa trotoara i drugih javnih površina.

Dok se mnogi građani susjednih gradova žale na slabo čišćenje i najvažnijih putnih pravaca, u Cazinu takvih problema nema. Čišćenje javnih površina odvija se i danju i noću. U večernjim satima angažirano je deset radnika i tri stroja, koji uklanjaju snijeg i odvoze ga kamionima.

ociscene-ulice-i-trotoari

Očišćeni trotoari u Cazinu

- Nakon prestanka padavina i generalno očišćenih svih ulica u gradu, sljedeća faza bila je čišćenje svih trotoara i odvožnja deponovanog snijega. Trotoare čistimo od 19 sati i radimo cijelu noć, kako ne bi smetali pješacima i kad je manja frekvencija saobraćaja. Na ovom poslu su konstantno angažirana tri stroja i deset radnika, koji su zaista odradili odličan posao. Naša aktivnost je bila uspješna i doveli smo grad u dobro stanje - rekao je Munir Duraković, direktor Komunalno-strambenog fonda općine Cazin.

munir-durakovic

Duraković: radimo cijelu noć

Kako ističu iz Komunalno-stambenog fonda, s ovim aktivnostima se neće stati, sve dok se sa javnih površina ne sklone i posljednje količine snijega.

Sve se radi, kako bi se na vrijeme spriječio mogući kolaps u slučaju novih snježnih padavina.