CRNA HRONIKA

Na području KS-a 24 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata počinjeno više krivičnih djela

Fena

24.1.2017

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, od toga 22 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila.

Uhapšen zbog droge

U utorak u 01,55 sati u ulici Bihaćka, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU uhapsili su H.L., rođen 1979. godine u Konjicu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.L. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Azel France"

U ponedjeljak u 08.20 sati u ulici Akifa Šeremeta, općina Novi Grad Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici "Azel France". Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo nad radnicima u prodavnici "Konzum"

U ponedjeljak u 20.30 sati u ulici Muhameda ef. Pandže, općina Novo Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicima u prodavnici "Konzum". Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo nad uposlenicom u apoteci "Zeni lijek" 

U ponedjeljak u 16.20 sati u ulici Derviša Numića, općina Novo Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci "Zeni lijek".

Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUPKS-a.