SARAJEVO

Dok građani nemaju ni vode, vlasti nabavljaju kavijar, škampe, losos...

Gradska uprava Sarajeva raspisala sraman tender

A. T.

24.1.2017

Gradska uprava Sarajeva raspisala je tender u kojem traži dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga, poput organiziranja koktel-partija, hladnog-toplog bifea i lanč paketa. 

Ponuda za koktel-partije mora uključivati kavijar, bušee punjene tunjevinom, sirom i piletinom, kvalitetni miješani sir s grožđem, dinjom i kruškom, kadun butiće, losos, minjone, „Jack Daniels“... 

Osim toga, u tenderu stoji da hladno-topli bife mora sadržavati škampe s avokadom, piramidu od škampi, jastog, pileći galantin, biftek Wellington, dimljeni losos, salatu od morskih plodova, punjene lignje, pileće popijete u parmezanu, sote Stroganoff, rostbif Madera, teleće pečenje....

Kako su nam kazali iz Gradske uprave, tender za nabavku ove vrste hrane objavljuje se svake godine, a hrana se koristi prilikom održavanja različitih svečanosti, poput dočeka ambasadora i brojnih drugih zvanica.

tender-hrana

Rok za dostavu ponuda 3. februar

Rok za dostavu ponuda je 3. februar do 12 sati, a istaknuto je da nema pregovora i da se ugovor zaključuje na godinu dana. Na tenderu, također, nije istaknuto koliko će biti izdvojeno novca za jednu od izabranih ponuda.

Ovakav potez Gradske uprave izazvao je bijes među građanima Sarajeva, koji u komentarima na društvenim mrežama sarajevske vlasti krive za rastrošnost i bahatost, u trenutku kada stanovnicima prijestonice ne mogu osigurati ni snabdijevanje vodom, a kamoli šta drugo.