REGION

Vanredno u Crnoj Gori: Specijalci na ulicama Podgorice

Pojačane kontrole i prisustvo pripadnika interventne i posebne jedinice policije

Autor:(A. S.)

24.1.2017

Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu poslije serije bombaških napada.

Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više dijelova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dijela čelnika Policije.

U posljednjih mjesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dvije i teško ranjene još dvije osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnijelo je ostavke ili je smijenjeno poslije najnovijih eksplozija koje se pripisuju "mafijaškim obračunima".

podgorica

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnijelo ostavke poslije najnovijih eksplozija

Ostavke su podnijeli šefovi Kriminalističe policije i Odsjeka za osiguranje ličnosti, a smijenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su posljednjih godina mjesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se posljednjih mjeseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red, mir i sigurnost građana ugroženi".

- Najnoviji događaji u Podgorici i prethodni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom - rekao je Nuhodžić.