VIJESTI

Govedarica: U srijedu sastanak predstavnika vladajućih stranaka na nivou BiH

Predsjednik SDS-a potvrdio

Fena

23.1.2017

Redovni radni sastanak predstavnika stranaka koji čine vlast na nivou BiH bit će održan u srijedu, 25. januara, u Sarajevu, najavio je danas predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Kazao je da je sastanak zakazao predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a bit će riječi o aktuelnim pitanjima. 

Govedarica je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu precizirao i da je SDS formirao Socijalno-ekonomski savjet stranke, a ne "vladu u sjeni", kako se to moglo čuti u nekim medijima.

Cilj tog savjetodavnog stranačkog tijela je da, kako je pojasnio, analizira stanje u društvu i predlaže rukovodstvu stranke odgovarajuća rješanja.

- Socijalno-ekonomski savjet SDS-a brojat će oko 20 šefova sektora i podsektora, koji se odnose na različite sfere života - naveo je Govedarica i dodao da će to vijeće obuhvatiti sektore za pravdu, ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo, sigurnost, demografsku politiku...

Za predsjednika Socijalno-ekonomskog savjeta SDS-a, u kojem će, naveo je, biti intelektualci i univerzitetski profesori, imenovan je Jovo Ateljević.

Najavio je i da će narednih dana biti pokrenute incijative za usvajanje deklaracije za opredjeljenje Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanom evropskom putu BiH.