NOGOMET

Sarajevo savladalo Brotnjo golovima Sarića, Hebibovića i Hodžića

Prijateljska utakmica

Redakcija

23.1.2017

Fudbaleri Sarajeva odigrali su danas prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2016/17. Bordo igrači savladali su Brotnjo iz Čitluka rezultatom 3:0 golovima Sarića, Hebibovića i Hodžića.

Sarajevo je utakmicu započelo u sljedećem sastavu: Plakalo, Herić, Balić, Kovačević, Mihojević, Radovac, Anđušić, Husejinović, Liivak, Lelić i Amer Bekić. 

Prvu priliku na utakmici imao je Sanjin Lelić, koji glavom na ubacivanje Herića šutira preko gola, potom je Lelić, nekoliko minuta poslije, isprobao i svoj udarac s distance, ali nije bilo promjene rezultata.

Dobar udarac ka golu Brotnja uputio je Anđušić u 21. minuti, a najbolju priliku u prvom poluvremenu Sarajevo je imalo preko Husejinovića, koji je u 26. minuti pogodio prečku, poslije lijepe akcije igrača Sarajeva.

Drugo poluvrijeme utakmice započeli su Adilović, Kadušić, Novaković, Ivetić, Hodžić, Rustmeović, Sarić, Duljević, Hebibović, Crnkić i Ahmetović.

Na početku drugog dijela, Sarajevo je odmah moglo postići gol. Duljević je uposlio Ahmetovića, koji pogađa stativu, a do zasluženog vodstva Sarajevo stiže u 65. minuti. Kapiten Bordo kluba uposlio je Hebibovića, koji prolazi golmana Brotnja, ali ga on ruši s leđa, te je opravdano sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Elvis Sarić.

Svega nekoliko minuta poslije, novi gol. Crnkić je s lijeve strane ubacio u šesnaesterac, a Hebibović je loptu poslao u mrežu. Posljednji gol na utakmici postigao je Dušan Hodžić, koji je poslije uigrane kombinacije iz slobodnog udarca pogodio lijevi dio mreže gola Brotnja.

Vrijedi istaći da je nastup na današnjoj utakmici upisao Adnan Kovačević, fudbaler Sarajeva, koji je propustio jesenji dio prvenstva zbog teške povrede koljena. Narednu utakmicu na pripremama u Čitluku, Sarajevo će igrati u subotu, 28. januara, kada će izabranici Mehmeda Janjoša odmjeriti snage sa Veležom.