VIJESTI

"Građani Srebrenice već duže vremena su svjedoci raskola u OO SDA i umorni su"

Saopćenje predsjednika OO SDP-a Hakije Meholjića

Redakcija

23.1.2017

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a u Srebrenici Hakija Meholjić uputio je saopćenje za javnost u kojem navodi da "samozvani zaštitnici Bošnjaka stvaraju raskol među građanima svih nacionalnosti".

- Građani opštine Srebrenica su već duže vrijeme svjedoci raskola u OO SDA Srebrenica i umorni su od svakodnevnih istupanja u javnosti, grupe odbornika iz SDA i SBiH.

Navedeni odbornici, koji sebe nazivaju jedinim pravim predstavnicima i zaštitnicima Bošnjaka, idu toliko daleko da sve ostale Bošnjake vrijeđaju i nazivaju ih izdajnicima.

Naročito je to neprimjereno jednom od njih, koji je i predsjednik MIZ Srebrenica i umjesto da predstavlja sve Bošnjake, on ih dijeli. Ovim je stavio do znanja da oni koji ne misle kao on, nisu Bošnjaci, što je vrlo pogubno.

SDP BiH je odlučila da ne dozvoli blokadu rada Skupštine opštine Srebrenica, čime bi se samo dodatno zakomplikovao zivot građana, a ne nikako odbornika, koji u stvari vode unutarstranačku borbu za pozicije.

Ti isti, samozvani zaštitnici Bošnjaka, su odlučili da djeluju samostalno i širenjem dezinformacija stvaraju raskol među građanima svih nacionalnosti.

SDP BiH Srebrenica je multietnička partija, te nikome neće dozvoliti da dijeli građane koji su se opredijelili za život u Srebrenici i suživot sa komšijama drugih nacionalnosti.

SDP BiH Srebrenica, neće dozvoliti da se donose odluke na štetu bilo kog naroda i građanina Srebrenice.

SDA BiH je svojim načinom rada na terenu uoči i tokom izbornog procesa, direktno odgovorna za postignute rezultate u Srebrenici i nećemo dozvoliti da se mi koji smo odlučili formirati većinu u Skupštini opštine Srebrenica krivimo za njihov loš rad - navodi se u saopćenju.