VIJESTI

Dačić i Crnadak: Odnosi dobri, proširiti suradnju

U okviru susreta visokih delegacija BiH i Srbije

Fena

23.1.2017

Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su dobri, a u idućem razdoblju potrebno je nastaviti i intenzivirati kontakte na najvišoj političkoj razini i dati dodatni impuls proširenju ukupne suradnje, ocijenili su danas ministri vanjskih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak.

Dačić i Crnadak sastali su se u okviru susreta visokih delegacija koje su predvodili predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a Crnadak je Dačića pozvao u bilateralni posjet.

Kako je priopćilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, Dačić i Crnadak su konstatirali da su u proteklom razdoblju postignuti značajni pomaci u rješavanju otvorenih pitanja, kao što je slučaj s aktivnostima na dovršetku procesa sukcesije diplomatsko-konzularne imovine bivše Jugoslavije.

Na sastanku je ukazano i da su odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su dobri, a u idućem razdoblju potrebno je nastaviti i intenzivirati kontakte na najvišoj političkoj razini i dati dodatni impuls proširenju ukupne suradnje, ocijenili su danas ministri vanjskih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Igor Crnadak.