REGION

Golišavi trkači u Beogradu jači i od "debelih" minusa

Pobjegli iz komforne zone

Redakcija

23.1.2017

Kako bi ojačali imunitet i pobjegli iz komforne zone, dvadesetak mladića i djevojaka odlučilo je da uzme učešće u prvoj trci u donjem vešu, koja je održana u nedjelju na Adi Ciganliji, riječnom ostrvu u Beogradu, 

Prkoseći hladnoći i testirajući svoju izdržljivost, sprintom sa snježnim preprekama, na cilj su stigli skoro svi trkači, a korak ispred ostalih bio je Petar Petrović.

Naoružani dobrim raspoloženjem, izdržljivi i hrabri sprinteri zauzeli su startne pozicije. Djevojke su bile u kupaćim kostimima sa kapama i rukavicama, dok su muškarci, većina u boksericama, istrčali na "debelom" minusu stazu od jednog kilometra. Kako bi se aklimatiozvali i što bolje podnijeli trku, neki su se i mazali snijegom, javljaju novosti.rs.

- Meni je uvijek hladno i kada je drugima vruće, šta god da obučem nije dovoljno toplo - kaže Ana Šparović (25), jedna od učesnica. - Zato sam odlučila da testiram sebe i izađem iz zone komfora i vidim da li ja to mogu.

Uzvik "Nije nam hladno" označio je početak trke, svi takmičari su nakon toga krenuli istim ritmom kako bi se što prije domogli cilja, a prije svega, dobro zabavili.

- Učestvovali smo na raznim trkama, a ovim smo željeli da animiramo ljude da se bave sobom, da poboljšaju svoj kardiovaskularni sistem i izađu iz nekih ustaljenih okvira - kaže Stefan Ilić (25).

Nekolicina "zimogrožljivih" odustala je poslije prvog i drugog kruga, ali to ih nije demoralisalo. Oni naizdržljiviji istrčali su trku do kraja.

Petru Petroviću, koji je bio za korak ispred ostalih takmičara, veću prepreku od hladnoće predstavljao je snijeg i neravan teren.

bg-golisavi1

- Ne osjećam lice, ruke, ali se osjećam fenomenalno. Najteže mi je bilo dok se nisam navikao i uhvatio ritam, kako bih mogao da kontrolišem trku, a kasnije sam se već privikao na hladnoću. Ipak, nije bitna pobjeda već druženje.

Organizator trke je Beogradski trkački klub, poznat po organiizaciji trka raznovrsnog sadržaja.

- Ljudi su se zavukli u kuće, samo govore o gripi, a mi smo željeli da negativno transformiramo u jednu kreativnu energiju i da napravimo jedan ovakav događaj - kaže Veroljub Zmijanac.