NOGOMET

Stevanović odbio produžiti ugovor sa Željezničarom

Klub sa Grbavice nije uspio postići dogovor

Fena

23.1.2017

Fudbalski klub Željezničar nije uspio postići dogovor s Miroslavom Stevanovićem u vezi s produženjem ugovora.

Pregovori su trajali posljednjih šest mjeseci, ali klub nije u mogućnosti udovoljiti previsokim finansijskim zahtjevima, saopćeno je iz tima s Grbavice.

 - Žao nam je zbog ovakvog ishoda pregovora, jer je Stevanović u ove dvije sezone svojim ponašanjem i odnosom prema plavom dresu bio primjer vrhunskog profesionalca, odnosno primjer kako se treba ponašati jedan fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba. Ne sumnjamo da će tako ostati i u proljetnom dijelu sezone i od Stevanovića očekujemo čak i bolje partije - navodi se u saopćenju.

Tokom pregovora, isitče se, menadžer Stevanovića, Menaf Kodro ni u jednom trenutku nije korigovao zahtjeve, odnosno prilagodio ih mogućnostima kluba, a zahtjevi su bili takvi da ih ne bi mogao ispuniti nijedan klub u BiH, a vjerovatno ni u regiji.

Uprava kluba je s druge strane uradila sve što je mogla, Stevanoviću je ponuđen ugovor prema kojem bi bio najplaćeniji igrač u timu, čak uz opciju odlaska na ljeto uz minimalno obeštećenje, dodaje se.

- To potvrđuje da je od početka pregovora cilj bio da igrač bez odštete po isteku ugovora napusti klub, uprkos tome što je FK Željezničar u proteklom periodu omogućio Stevanoviću povratak u pravu formu te povratak statusa reprezentativca - istaknuto je u saopćenju Željezničara. 

Miroslav Stevanović ima važeći ugovor s "plavim" do jula ove godine i trenutno se nalazi na pripremama u Međugorju.

Na kraju ove sezone ugovor ističe i Ajdinu Mujagiću, koji je također odbio potpis novog ugovora.