NOGOMET

Džeko stigao Messija, Roma izjednačila rekord iz 1930! (VIDEO)

Dijamant 14. ovosezonskim golom donio pobjedu Romi nad Cagliarijem

(D. K.)

22.1.2017

I posljednja utakmica 21. kola italijanske Serie A protekla je u znaku rekorda! Roma se dugo mučila sa Cagliarijem, ali je ipak uspjela da upiše 13. uzastopnu pobjedu na svom stadionu i tako izjednači rekord kluba iz sezona 1929/30. i 1930/31.

Jedini gol na "Olimpicu" djelo je Edina Džeke. Bio je to njegov 14. gol na "Olimpicu" kada se računaju sva takmičenja ove sezone, čime se izjednačio sa Argentincem Lionelom Messijem, kao najbolji strijelac na domaćem terenu u ligama "petice".

U prvom dijelu utakmice ništa vrijedno pomena. I nastavak je počeo u istom ritmu, ali je onda Džeko konačno probio čvrstu odbranu Cagliarija.

Dijamant je 14. ovosezonskim golom, a prvim prvenstvenim u 2017., donio pobjedu Rimljanima. Igrala se 55. minuta, kada je naš napadač sjajno primio loptu poslije dodavanja Antonija Rudigera, oslobodio se čuvara, spretno reagovao i savladao golmana gostiju, piše Mondo.rs.

Džeko se izjednačio na drugom mjestu liste strijelaca Serie A sa Andreom Belottijem (Torino) i Gonzalom Higuainom (Juventus). Lider sa 15 golova, jednim više od pomenutih igrača, je Interov Mauro Icardi.