REGION

Kćerka Kolinde Grabar-Kitarović stigla u Beograd, ali niko joj ne smije prići...

Žestoko osiguranje

Redakcija

22.1.2017

Srbijanski Alo piše da je kćerka predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Katarina Kitarović, stigla u Beograd na Evropski kup u umjetničkom klizanju. Dodaju i kako njeno osiguranje nikome ne dopušta da joj priđe, čak ni da je fotografiraju.

Novinari su, kažu, stigli ne bi li pratili takmičenje te intervjuisali mladu klizačku zvijezdu, ali onda su im organizatori saopćili kako je s mladom Katarinom strogo zabranjena bilo kakva komunikacija.

Takvom zabranom posebno je bio šokiran legendarni sportski novinar i komentator Milojko Pantić.

- Za skoro 50 godina karijere nisam doživio ovo što sam ovdje. Došao sam napraviti reportažu, s obzirom na to da na ovom turniru u umjetničkom klizanju sudjeluju i djeca mojih prijatelja iz Zagreba. Njih sam prije dva dana snimio i niko mi ništa nije rekao na tribinama. Snimao sam klizanje, snimao te djevojčice i uzeo im izjave o tome kako se osjećaju u Beogradu, s obzirom na to da su roditelji čija djeca kližu u dvorani prihvatili da djeca iz Zagreba borave kod njih dok su u prijestolnici. Želio sam napraviti priču i s Katarinom Kitarović i doživjeh šok - rekao je za Alo Pantić.

Službeno objašnjenje srpski mediji dobili su od glavne sekretarke KSS-a, Vesne Raković.

- Takmičenje je veoma važno za klizače koji učestvuju iz razloga što je ovo posljednja prilika da se sakupe poeni za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Vođe timova i treneri ne dozvoljavaju pristup, davanje izjava i fotografiranje sportaša dok traje natjecanje. S obzirom na to da je tu i naša predstavnica od koje očekujemo odličan plasman, kada ona otkliže slobodan sastav slobodni ste uzeti izjavu od nje i da je fotografirate. Za ostale timove nemamo odobrenje - rekla je Raković.