BIH

Dačić u Beogradu dočekao delegaciju BiH

Na Aerodromu "Nikola Tesla”

Redakcija

22.1.2017

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je na Aerodromu "Nikola Tesla” u Beogradu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i članove delegacije BiH.

- U srdačnom i neformalnom razgovoru obje strane izrazile su zadovoljstvo zbog posjete Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa u cilju zajedničke i stabilne budućnosti - saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

Dačić je poželio dobrodošlicu delegaciji BiH koju osim Zvizdića čine i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko, navodi se u saopćenju. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je ranije da će sa Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dvije države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti, prenosi Tanjug. 

Vučić će sa Zvizdićem razgovarati sutra, a večeras će sa njim imati neformalnu večeru.