NOGOMET

Igrači Slobode otputovali na pripreme u Međugorje

U ovkiru priprema za proljetni dio sezone

Fena

22.1.2017

Nogometaši  tuzlanske Slobode danas su otputovali na pripreme u Međugorje. Ostat će do 1. februara, a za to vrijeme odigrat će dvije pripremne utakmice – 28. januara s GOŠK-om iz Gabele i četiri dana poslije s Veležom.

Spisak igrača danas je povećan za jedno ime. Junior Dino Hodžić raskinuo je ugovor s menadžerskom agencijom, potpisao je trogodišnji ugovor sa Slobodom i trener Vlado Jagodić mu je dopustio da putuje na pripreme.

Na spisku putnika nema Ivana Fatića i Ivana Kostića, te juniora Nermina Hajdarevića koji je ostao „vjeran“ svom menadžeru, te je sukladno stavu trenera Jagodića i uprave kluba odstranjen iz ekipe.

Radi postoperativne rehabilitacije u Tuzli je ostao Adnan Mujkić, a na pripremama ga Slobodini treneri očekuju u Ulcinju. U tom crnogorskom turističkom središtu Tuzlaci će obaviti od 4. do 19. februara glavne pripreme, uz odigravanje pet kontrolnih utakmica.

- Ovisno o vremenskim prilikama, u Međugorju bismo trebali više raditi s loptom. U stvari, kombinirat  ćemo vježbe snage i praktičan rad s loptom – izvajio je Amir Spahić, pomoćnik trenera Vlade Jagodića.

U Međugorje je otputovalo 26. igrača i, kako je jučer Feni rekao trener Jagodić, jedna prazna torba koja će vlasnika, kako se nada, dobiti u Međugorju. Trener Tuzlaka, naime, traži ofanzivnog veznog igrača umjesto Ivana Fatića.

Šef struke Jagodić u Međugorje je otputovao prije igrača kako bi još jednom provjerio uvjete za rad, ali i pokušao pronaći protivnike za slobodne termine u programu odigravanja pripremnih utakmica.