TENIS

Švicarski Maestro nastavlja lov za 18. Grand Slamom: Federer slavio protiv Nishikorija u pet setova

Legendarni teniser i dalje odličan

Al. Ti.

22.1.2017

Kažu da je forma prolazna, ali klasa vječna. To najbolje vrijedi kada se spomene legendarni Roger Federer, najveći teniser svih vremena.

Iako u poznim godinama i dalje je dominantan i igra odlično protiv mlađih tenisera. Danas je Fedex savladao u osmini finala Australian Opena neugodnog Keija Nishikorija rezultatom 3:2 u setovima i tako zakazao meč protiv Mische Zvereva, koji je izbacio prvog reketa svijeta Andyja Murrayja.

Rezultat po setovima je bio 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3.

Nishikori je na početku prvog seta napravio dva vezana breaka, a zatim je odservirao za 4:0. Federer se fenomenalno vratio, a oduzeo je servis Japancu u osmom i desetom gemu. Set je otišao u tie break, koji je dobio Nishikori sa 7:4.

Federeru je pripao naredni set, a odluka je pala u sedmom gameu kada Federer pravi break i uzima drugi set rezultatom 6:4.

Treći set je bio i najdominantniji kada je u pitanju Federer koji pravi čak tri breaka i ubjedljivo kao u najboljim danima osvaja taj set rezultatom 6:1.

U četvrtom setu smo gledali izjednačenu igru, koja je ipak na kraju pripala Japancu rezultatom 6:4.

U petom odlučujućem setu Federer je vodio 3:0, što je na kraju bilo prevelik zalogaj za Nishikorija koji nije uspio uzvratit break. Do kraja seta oba tenisera su zadržala svoj servis, a završilo je 6:3.

Današnjom pobjedom nad Nishikorijem, Federer je 13. put u posljednjih 14 nastupa na Australian Openu uspio osigurati nastup u četvrtfinalu premijernog Grand Slama sezone.