BIH

Na kožu mesara Nermina Halilagića lijepe se kašike, viljuške, keramika...

Bišćanin tek prije četiri dana otkrio da mu je tijelo kao magnet

M. DEDIĆ

21.1.2017

Tijelo 38-godišnjeg Nermina Halilagića, bihaćkog mesara, djeluje kao magnet - na njega se lijepe metalni predmeti, pa čak i keramika! I sam još u šoku, Halilagić nam priča da je ovu neobičnu sposobnost svog organizma otkrio slučajno prije samo četiti dana!

Šale prijatelja 

- Supruga Amela otišla je na posao, a ja sam bio na godišnjem odmoru i ušao sam u kuhinju da operem posuđe. I tada se dogodilo čudo od kojeg se umalo nisam onesvijestio. Viljuška koja je bila u tanjiru, odjednom je poskočila i zalijepila mi se na grudi! Odmah sam pozvao sina koji je bio sa mnom u kući, jer u prvi mah nisam znao šta se dogodilo – govori Halilagić. 

Kaže kako je ranije čitao da postoje ljudi s takvim sposobnostima, a i on se sam uvjerio da u njemu postoji neka nevjerovatna energija.

- Sve se lijepi za mene, i noževi, i viljuške, i šolje za kafu, pa i tacne – govori Halilagić i dodaje da niko u porodici nema sličan dar. 

U šali smo ga upitali je li ranije, dok je prao suđe, doživio nešto slično, a on je kroz smijeh kazao da je suđe prao, ali da se na njega do prije četiri dana ništa nije lijepilo. Sada osjeća da ima neku energiju, ali kakvu, ni sam ne zna. 

nermin-halilagic1

Niko u porodici nema sličan dar

Prijatelji s njim zbijaju šale nakon što je otkrio “tajne moći” - kažu kako su ga u ratu mogli dobro iskoristiti za nošenje haubica i upozoravaju da pripazi da mu na radnom mjstu u mesnici ne poleti nož. 

Bili u šoku 

Halilagić nam je otkrio još jednu nevjerovatnu činjenicu - prije dva dana dlan svoje ruke stavio je nad šaku supruge Amele, koja se prije pola mjeseca povrijedila, i to joj je pomoglo.

- Supruga je povrijedila zglob jednog prsta. Kada sam nadnio svoj dlan nad njenu šaku, jauknula je, a čini nam se oboma da se zglob, koji je bio iskočio, vratio. Bili smo u šoku, a mene je oblio znoj – govori nam bihaćki čovjek magnet, koji još ne zna ima li, zapravo, i iscjeliteljske sposobnosti.

I mali Eman privlači metalne predmete

Nije Halilagić jedini u Krajini s ovakvim sposobnostima. Nedavno je objavljena priča i o sedmogodišnjem Emanu Bajriću iz Mrazovca u Bužimu, koji posjeduje magnetno polje koje omogućava da njegovo tijelo “prima” metalne predmete.

eman-bajric

Dječak magnet iz Bužima 

Emanovi roditelji naprije su mislili da im je sin pun mašte kada im je još kao trogodišnjak pričao šta sve može, a onda su se nedavno, na ogromno iznenađenje, i sami u to uvjerili.