VIJESTI

Crnadak - Cormack: SAD nastavlja snažnu podršku ekonomskom razvoju BiH

Susret ministra vanjskih poslova BiH i američke ambasadorice

Redakcija

20.1.2017

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak večeras je, neposredno nakon završetka ceremonije inauguracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, razgovarao sa ambasadoricom SAD u BiH Maureen Cormack. Tokom razgovora, Crnadak je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku SAD na preuzimanju dužnosti i, u ime BiH, novoj američkoj administraciji poželio uspješan četverogodišnji mandat.

Naglasio je da su SAD važan partner za BiH i da se nada kako će se u naredne četiri godine nastaviti sa razvojem dobrih bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

Ministar Crnadak i ambasadorica Cormack su tokom razgovora konstatovali da će SAD nastaviti sa snažnom podrškom ekonomskom razvoju BiH, borbi protiv korupcije, kao i procesu evropskih integracija BiH.

- Kao zemlja koja je najzaslužnija za Daytonski sporazum i zemlja koja poštuje daytonsko uređenje BiH, RS i FBiH, sva tri konstitutivna naroda, kao i svakog pojedinca u BiH, uvjeren sam da će SAD sa novom administracijom, na čelu sa predsjednikom Trumpom, nastaviti da pružaju snažnu podršku reformama i boljem životu svih ljudi u BiH - zaključio je ministar Crnadak.