OSTALI SPORTOVI

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj: Njemačka prejaka za Hrvatsku

Odigrano posljednje kolo

Fena

20.1.2017

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu zadnjeg kola C grupe od Njemačke s 21-28 (9-13) te će u nedjelju u Montpellieru u osmini finala igrati s Egiptom.

Izabranici Željka Babića izgubili su direktan dvoboj za prvo mjesto od europskih prvaka Nijemaca, koji su se pokazali prejaki, uz lošu igru Hrvatske u napadu. Uprkos odličnom početku utakmice i vodstvu 3-1, Hrvatska u narednih jedanaest minuta ostaje bez postignutoga gola, a Nijemci serijom od 6-0 dolaze do vodstva od 7-3, koje su uspješno čuvali do kraja utakmice. Hrvatski rukometaši su se u 52. minuti približili na dva razlike (20-22), no nije bilo snage za preokret.

Kod Hrvatske su Luka Stepančić i Manuel Štrlek dali po pet golova, Tin Kontrec četiri, dok je najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak na ovoj utakmici igrao samo u fazi odbrane i nije se upisao u strijelce. Njemačku su predvodili Patrick Wiencek (6) i Kai Hefner (5), dok je odličan bio vratar Andreas Wolff bio sjajan s 16 obrana.

Hrvatsku u nedjelju u 20.45 sati u osmini finala čeka put u Montpellier i susret s Egiptom, koji je danas izgubio od Švedske s 26-33, dok Njemačka igra u Parizu s Katarom u 18 sati.