VIJESTI

Pozivnica za inauguraciju kojom se hvale Cvijanović i Dodikova supruga preuzeta sa interneta

Jednostavnim pretraživanjem na internetu može se ustanoviti da ovaj poziv ne znači mnogo

Avaz.ba

20.1.2017

Iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću saopćeno je da premijerka Željka Cvijanović službeno boravi u Washingtonu gdje prisustvuje inauguraciji novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, kao i pratećim događajima u okviru inauguralne svečanosti. Društvo joj pravi Snežana Dodik, supruga predsjednika RS, koja je u Washington otputovala "o svom trošku".

Da bi potvrdili vjerodostojnost priče o prisustvu Cvijanović i Dodikove supruge na inauguraciji Trumpa i shodno tome navodne dobre veze zvaničnika RS sa novom američkom administracijom,  u medijima je objavljena i "inauguracijska pozivnica". 

rtrs-1

rtrs

No, jednostavnim pretraživanjem na internetu, može se ustanoviti da ovaj poziv ne znači mnogo, prvenstveno zbog činjenice da je dostupan širokoj javnosti na internetu, prenose "Vijesti.ba".

Također, vidljivo je da pozivnica, koja je u pojedinim medijima objavljena, nije kompletna. 

Naime, opšte je poznato da ceremoniji inauguracije američkog predsjednika mogu prisustvovati svi građani. Online verzija pozivnice poslana je svima koji su je tražili od svojih kongresmena. Ipak, da bi se osoba približila dijelu na kojem je upriličena zvanična ceremonija, njeno ime mora biti isprintano na pozivnici, ispod imena kongresmena. 

Upravo je taj dio sa navodne pozivnice Cvijanović izrezan.