REGION

Vuk Drašković: Dačić po nalogu iz Moskve provocira Crnu Goru

Čelnik Srpskog pokreta obnove

(Fena)

20.1.2017

Čelnik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je u petak za medije u Podgorici da šef srpske diplomacije Ivica Dačić dobija naloge iz Moskve da provocira Crnu Goru i unazadi odnose Beograda i Podgorice.

Drašković je rekao da neshvatljiva izjava Dačića na račun Crne Gore, kako bi Srbija u budućnosti mogla da glasuje protiv interesa Podgorice, nije dobijena od srpskog premijera Aleksandra Vučića.

- Jer je njegov odnos prema Crnoj Gori dijametralno suprotan onome što govori Dačić. On naloge dobija direktno iz Moskve, i mislim da ih ne dobija od službene Moskve, već od snaga koje nisu za potcjenjivanje, a to je koalicija nostalgičara za imperijalnim Sovjetskim savezom - kazao je Drašković za Radio Crne Gore.

Drašković je rekao da naloge od vlade Srbije ne dobijaju ni neki koalicijski partneri Vučićeve Srpske napredne stranke, "koji izjavljuju sulude stvari o ugroženosti Srba u Crnoj Gori".

On ocjenjuje da je teza da Crnogorci ugrožavaju Srbe, ustvari besmislica, te da “to nije ono što je najstrašnije, a Dačić je otišao korak dalje, pa je rekao nešto što nisam mogao vjerovati, da on hipotetički razmišlja da se na teritoriji Crne Gore stvori neovisna država Srba”.

Drašković se, ipak, nada da će “proći val te nerazumnosti”.