BIH

Upaljen meteoalarm: Ponovo nas očekuju žestoki minusi

Od 21. do 23. januara

(N. K.)

20.1.2017

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje od 21. do 23. januara zbog niske jutarnje temperature zraka.

Područje za koju se izdaje upozorenje je u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bez magle ili niskih oblaka.

U narednim danima u BiH očekuje se oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama i do -14 stepeni Celzijusa, navedeno je na zvaničnoj stranici FHMZBiH.

Prvog dana vikenda na sjeveru i sjeveroistoku Bosne očekuje se oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne.

U ostalim područjima naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni.

Slično vrijeme se očekuje i u nedjelju. U Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne oblačno, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. U ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature od -14 do -6, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

I prvog radnog dana u Krajini, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne najavljeno je oblačno vrijeme, po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom, a u ostalim područjima BiH sunčano.

Jutarnje temperature će se kretati od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 9 do 14 stepeni.