SARAJEVO

"Pola" Sarajeva i danas bez vode

Prekida u vodosnabdijevanju na nekoliko lokacijama

Redakcija

19.1.2017

Zbog opravke kvarova danas će doći do prekida u vodosnabdijevanju na nekoliko lokacijama u Sarajevu: Reisa Džemaludina Čauševića, Maršala Tita, Mis Irbina, Musala, Branislava Đurđeva, Šemsudina Sarajlića, Potoklinica, Karpuzova, Logavina, Adžemovića, Halida Kajtaza, Braće Begić.

Do prekida u vodosnabdijevanju doći će i na lokacijama: Kobilja glava, Ejuba Delalića, Slatina, Ramiza Gugača, Poljine, Kromolj, Milinkladska, Olovska, Posavska, Triglavska, Avde Ćuka Franca Prešerna, Akifa Šeremeta, Rudija Alvađa, dio Aerodromskog naselja Mrakuša i dio ulice Ive Andrića, saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

Iz KJKP "ViK" očekuju stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati.

Na lokaciji Barska, danas je planirana zamjena zatvarača usljed čega će bez vodosnabdijevanja biti naselje Otes, Pejton, Bare kod Stupa.

Stabilizacija se očekuje do 18 sati.

Po zahtijevu Upravitelja, danas je moguće kraće isključenje vode u ulici Baščaršija u terminu 10 do 12 sati.

Jučer je popravljeno 19 kvarova.

Ostala su tri od jučer, koja će biti realizirana danas i to Reisa u ulicama Džemaludina Čauševića, Paje i Milinkladska.

U Službi vodomjera i dezinfekcije vode je danas do 8 sati prijavljeno 79 kvarova.

U Dispečerskim Centru jučer je primljeno ukupno 76 telefonskih i terenskih prijava (31 na vodomjerima i 45 na vodovodnoj mreži).

Obzirom na pojačan intezitet opravki kvarova, iz KJKP "VIK" Sarajevo još jednom apeliraju na potrošače za strpljenje i razumijevanje.