NOGOMET

Aplauzi za mlade talente iz Kalesije

Nastupili na turniru u njemačkom gradu Munderkingenu

O. B,

19.1.2017

U njemačkom gradu Munderkingenu, nedaleko od Ulma, održan je jedan od najvećih i najkvalitetnijih zimskih turnira u malom fudbalu u Njemačkoj.

Bio je ovo 20. internacionalni turnir na kome učestvuju ekipe iz čitave Evrope, kao što su Bayern, Schalke, Augsburg, Maribor, Stutgart, Luzern, Fiorentina, Cluj iz Rumunije,  Riedsheimon iz Francuske, Vojvodina... 

Među njima bila je ekipa iz Bosne i Hercegovine "Škola mladih talenata" iz Kalesije koja već nekoliko godina zahvaljujući entuzijasti i sportskom radniku i biznismenu Elvisu Hodziću nastupa na ovom turniru i redovno bilježi dobre rezultate.

- Pružili smo zaista dobre partije koje su nagrađene aplauzom. Sa malo sportske sreće mogli smo i dalje, ali mi smo i s ovim zadovoljni. Čestitke svim našim momcima - izjavili su treneri Šefik Imamović i Asmir Omerović.

Spisak dječaka koji su nastupili: Babajić Narcis, Klapić Adin, Okić Harun, Čamdžić Alija, Kapetanović Adis, Mešić Aldin, Buljubašić Muhamed, Duraković Ajdin, Stevanović Sandi, Pekarić Amar, Hadžić Amar, Uščuplić Salih, Kadrić Emrah i Cajtinović Bermin (svi 2004. godište).