BORILAČKI SPORTOVI

Denis Stojnić u Holandiji brusi formu za meč protiv Brazilca Silve

Pripreme u Golden Glory akademiji

N. K.

19.1.2017

Najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić trenutno se na Golden Glory akademiji u holandskoj Bredi sprema za odbranu titule u HIT-FC protiv jednog od najboljih K1 boraca današnjice Brazilca Andersona Braddocka Silve koja će se održati 25. marta,

Pripreme idu po planu, a treninzi su trenutno fokusirani na stojećem stilu po K1 pravilima jer je njegov protivnik Silva šesti na Glory listi koja je trenutno najveća u K1 organizaciji.

Denis je, kako sam ističe, uvjeren u pobjedu jer računa na jednu od Silvinih slabih tačaka, a to je brada, te činjenicu da Silva brzo pada.

- Ne želim ga podcijeniti jer se radi o iskusnom i dobrom K1 borcu, koji je imao već pet pobjeda i samo jedan poraz u MMA borbama. U zadnjem meču Silva je slavio pobjedu u Cirihu, te je tako dobio priliku da me izazove za pojas svjetskog prvaka HIT-FC - rekao je Stojnić.

Podsjetimo, Denis je pobijedio legendarnog Mighty Moa, koji je trenutno jedan od pet najjačih nokautera. Borba je trajala tri runde po pet minuta, a cijeli meč je održan u stojećem stilu gdje je Mighty Mo najjači. Mo je nakon poraza od Stojnića imao osam uzastopnih pobjeda, a sve ih je završavao nokautom u prvoj rundi.

Inače, Denis vjeruje u pobjedu protiv Brazilca Braddocka Silve, čime namjerava odbraniti titulu svjetskog prvaka HIT-FC koju je osvojio prošle godine pobijedivši bivšeg Belator šampiona Christiana M' pubu.