SREDNJOBOSANSKI KANTON

I u Jajce stigla 'jakna za drugoga'

Humanost na djelu

E. C.

18.1.2017

Akciju "Imaš jaknu viška, ostavi-treba ti jakna, uzmi je!" u Jajcu su pokrenule članice Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača", a provodi se ispred Doma kulture, i to svaki radni dan u periodu od 9.30 do 17 sati.

gradani-vec-dolaze-po-odjecu-1

- Za vrijeme ovih hladnih zimskih dana, kada ste primorani biti u zatvorenom i ne izlaziti vani zbog hladnoće, dio vremena se potroši na internet, gdje sam i vidjela ovu humanitarnu akciju koja je ubrzo postala regionalna. Vidjela sam kako se akcija počela razvijati u Travniku, pomislih, zašto se takva humana gesta ne bi organizirala i u Jajcu - rekla je predsjednica zajednice Željka Marušić-Ladan.

Među građanima vlada veliki interes za akcijom, koja će trajati do 23. januara.

- Organizacija u kojoj djelujem prihvatila je prijedlog i u jednom danu smo skupili oko 20 komada zimske odjeće, obuće i pokrivača. Odaziv je više nego dobar i zadovoljni smo odvijanjem humanitarne akcije. Jajčani su i ovaj put pokazali kako imaju osjećaja za humane geste pa tako i ovu - govori nam ona.

gradani-vec-dolaze-po-odjecu-3

Oni kojima je potreban topao odjevni predmet su dobrodošli uzeti nešto od stvari koje će ostaviti Jajčani i Jajčanke. Na ovoj je hladnoći nezamislivo biti bez grijanja ili toplog odjevnog predmeta.