NOGOMET

Juventus pripremio novu ponudu za Kolašinca koju će Schalke teško odbiti!

Prema pisanjima "Tuttosporta" i "Football Italia"

A. SOKOLOVIĆ

18.1.2017

Juventus je pripremio novu ponudu za bh. reprezentativca Seada Kolašinca, javlja danas torinski list „Tuttosport“, koji je odlično upućen u dešavanja u redovima aktuelnog prvaka italije.

Ovaj list je naveo informaciju da su čelnici Schalkea, čiji je Kolašinac član, odbili prvu ponudu iz Torina, ali se razgovori nastavalju tokom vikenda.

- Novi razgovori se očekuju za vikend. Juventus je ponudio dva miliona eura plus bonuse za Kolašinca, ali iz Schalkea nsu odbili prvu ponudu. Sada su malo spustili apetite, kada su shvatili da je u junu Kolašinac slobodan igrač i da neće dobiti nijednu marku. Slijede novi pregovori – piše „Tuttosport“, koji je na naslovnici donio glavnu vijest da u Torinu čekaju novi odgovor za Kolašinca, uz prigodnu fotografiju našeg reprezentativca u dresu njemačkog tima.

kolasinac-juventus

Naslovnica "Tuttosporta" s našim reprezentativcem: Očekuje se da se omekšaju čelnici njemačkog tima

Portal „Football Italia“ otišao je koraj dalje i otkrio da bi svota za Kolašinca koju treba dobiti Schalke od Juventusa, mogla povećati na pet miliona eura.

- Kolašincu ugovor sa Schalkeom ističe na kraju sezone. "Stara dama" je voljna da ga dovede u zimskom prijelaznom roku, radije nego na ljeto, bez obeštećenja. Zbog toga su spremni ponuditi pet miliona eura Nijemcima – otkriva „Fooball Italia“.