CRNA HRONIKA

Pet teških krađa u Goraždu u proteklih mjesec dana

Na meti pljačkaša novac, nakit, kućanski aparati i alati

Al. B.

18.1.2017

Nekoliko teških krađa evidentirano je u posljednje vrijeme na području Općine Goražde, a meta pljačkaša koji su provalili u više stambenih objekata bili su novac, određena količina zlatnog i srebrnog nakita, kućanski aparati i alati.

Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko - podrinjskog kantona Goražde saopćeno je da su dvije teške krađe u potpunosti rasvijetljene, a izvještaj o počiniteljima je predat Kantonalnom tužilaštvu.

- U decembru 2016. godine imali smo registrovane tri teške krađe iz porodičnih kuća. Od ove tri krađe, dvije su u potpunosti rasvijetljene. Međutim, jednu iz decembra i dvije teške krađe iz januara ove godine još nismo u potpunosti rasvijetlili, iako imamo indicije i sumnju na određena lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima. Indicije nisu dovoljne i potrebni su nam materijalni dokazi, pa poduzimamo sve operativno - taktičke i kriminalističko - tehničke mjere i radnje kako bismo došli do otuđenih predmeta, čime bismo mogli dokazati umješanost određenih lica u ova krivična djela - kazao je Emko Rizvanović, šef Ureda komesara policije BPK.