REGION

Vučić o sankcijama za Dodika: Ne znam da li sam to smio da kažem

Premijer Srbije o sankcijama za predsjednika RS

Avaz.ba

17.1.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o informaciji da su SAD uvele sankcije predsjedniku RS Miloradu Dodiku, rekao je da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi

"Od Amerikanaca sam dobio informaciju da će tako nešto da dogoditi, ali nisam dobio informaciju o sadržaju i o tome kakve se sve sankcije protiv predsjednika Republike Srpske uvesti", rekao je Vučić za RTS i dodao: "Ne znam da li sam to smio da kažem".

Na pitanje da li se Srbija pridržuti sankcijama, premijer je odgovorio: 

"Vlada kao kolegijalni organ odlučuje, lično ne znam kako da vam odgovorim, da kažemo da zamrzavamo imovinu predsjednik RS i da mu branimo da dođe u Beograd.... Ne ide, to se neće dogoditi..." 

Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teroririji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama, naveo je beogradski list. 

"Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali očekujem tako nešto", rekao je Dodik za "Večernje novosti".