BORILAČKI SPORTOVI

Anderson Silva otvoreno: Želim se boriti sa patuljkom McGregorom

Legendarni borac o novim izazovima

(Al. Ti.)

17.1.2017

U proteklih trinaest mjeseci Conor McGregor je u UFC-u nastupio u čak tri kategorije. Od osvajanja pojaseva u perolakoj i lakoj do ratova s Nateom Diazom u velteru, “The Notorious” je pokazao da njegov apetit za borbom ne poznaje granice.

No bi li borci iz srednje kategorije ipak bili preveliki zalogaj za Irca? Jedan od najboljih boraca svih vremena, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije Anderson Silva ne misli tako. “Spider” je za brazilske medije nedavno otkrio da je zainteresiran za borbu s McGregorom, prenosi Fightsite.

“Sad kad sam star počinjem izazivati sve borce”, rekao je Silva za GloboTV. “Želim prebiti onog patuljka…kako se ono mali zove? McGregor. Nije provokacija, nego zaboravljam, star sam. Imam potrebu da se testiram protiv njega. Mislim da je on tip s neobičnim sposobnostima. Ne znam bi li se on popeo na 81, 82 kg, što je težina na koju se ja mogu spustiti, ali volio bih se testirati prije nego što završim karijeru. Mislim da bi to bila sjajna borba za borilački svijet i historiju UFC-a.”

Silva u 41. godini definitivno nije ista prijetnja McGregoru kao u svojim najboljim danima, ali iako je trinaest godina stariji, također ima 13 centimetara prednosti u visini. Što se težine tiče, McGregor je za borbe s Diazom jedva navukao 76 kila, dok se Silva, osim u srednjoj (84 kg) borio i na 93 kilograma, a izvan trening kampa je zapravo teškaš.