OSTALI SPORTOVI

Skijanje: Ligety i Svindal odustali od SP-a

Obznanili javnosti na društvenim mrežama

Fena

17.1.2017

Amerikanac Ted Ligety i Norvežanin Aksel Lund Svindal zbog povreda će propustiti ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, kojem je od 6. do 19. februara domaćin švicarski St. Moritz, a obojica su svoje odluke objavili na društvenim mrežama.

Svindal je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj leži u bolničkoj sobi nakon operacije meniskusa koji mu se odvojio od kosti.

"Sve od spusta u Val Gardeni imao sam čudan osjećaj u koljenu. To nije dobro na spustaškoj stazi... odvojeni meniskus znači da nije funkcionalan, a nefukcionalni meniskus znači da je svaki doskok i svaki udarac u koljeno bolan", napisao je 34-godišnji Norvežanin u popratnom tekstu.

Svindal sa svjetskih prvenstava ima pet zlatnih medalja, ali se posljednjih godina vrlo često bori s povredama. Tako je i prošlu sezonu završio zbog povrede koja ga je zadesila na spustu u Kitzbuehelu.

Ted Ligety neće braniti naslov svjetskog prvaka u veleslalomu koji je osvajao na posljednja tri SP-a. I Amerikanac je informaciju o odlasku na operaciju, zbog bolova u živcu lijeve noge, objavio na Instagramu.

"Nažalost, operacija znači da je moja sezona završila, a time i moji izgledi da branim naslov svjetskog prvaka u veleslalomu", napisao je Ligety koji je prošlog januara bio na operaciji križnog ligamenta.