LIFESTYLE

Kako prepoznati da mu nije stalo do vas?

Analizirajte svoju vezu

Redakcija

17.1.2017

Kada se s nekom novom osobom upuštate u romantičnu vezu, osim ako nije to unaprijed definirano da je riječ o neobveznoj vezi, onda se podrazumijeva da je veza na putu da postane ozbiljna, odnosno da pozitivnim razvojem emocija i tjelesne povezanosti postanete par s potencijalom duge i ozbiljne veze.

No, šta kada se to ne dogodi? Mjeseci prolaze, a vi imate osjećaj da jednostavno u toj vezi nešto ne funkcionira, da nešto nedostaje…

Upravo taj vaš osjećaj treba biti "alarm" koji vam mora ukazivati da preispitate ne samo svoje osjećaje prema toj osobi, nego i njegov odnos prema vama.

Najlakši način da vezu analizirate pomoću smjernica koje se navode u nastvku teksta.

Ako će većina njih ukazivati na to da mu niste prioritet u životu i da iza svega stoje površni osjećaji ili neke druge skrivene namjere, trebate dobro razmisliti što želite iz te veze i kojim putem trebate krenuti u životu.

Evo smjernica koje vam mogu dati određene odgovore…

Uvijek kasni

I pod time se ne misli na pet ili deset minuta, nego  na kašnjenja pola sata, sat, dva i više, a da vas ne obavijesti o tome. Ili se nikad ne pojavi… Niko nije toliko zaposlen ili u gužvi da u današnje vrijeme ne može napisati kratku poruku da kasni. Također, nije normalno da se to događa često ili svaki put kada se trebate naći. Možda se čak ni ne trudi naći dobar izgovor zašto kasni, nego mu je svejedno što ste čekali i što mislite o tome.

Posebne prilike nisu posebne

Bilo da je riječ o vašem rođendanu, Valentinovu, Božiću ili nekoj drugoj prigodi u kojoj se očekuje neki znak pažnje, a on se ni ne potrudi ili je očito da je poklon "sklepao" u lokalnoj trgovini na putu s posla. To je definitivno znak da mu niste prioritet i da mu nije stalo.

Osjećate se kao da ste sami u toj vezi

Osjećate se usamljeno, kao da niste u vezi, jer nikada nema vremena za vas. Uvijek je nešto važnije i zanimljivije od druženja s vama, bilo posao, porodične obaveze, bilo druženje s prijateljima, šetnja psa, igranje igrice. Vi ste mu na dnu ljestvice osoba za koje pronalazi vremena. Da mu je stalo, vi biste bili prioritet.

Nije mu teško razočarati vas

Ne mari za vaše osjećaje i da će vas razočarati u bilo kom smislu. Ne mari hoće li vam odgovoriti na poruku ili nazvati vas danas, sutra ili za tri dana. Također, kada zna da vas je razočarao, ne ponudi nikakvo izvinjenje, ne pokaže nikakvo žaljenje, i to je definitivno znak da mu nije stalo do vas.

Ne trudi se usrećiti vas

Kada vam je stalo do nekog, kada nekog volite, želite ga i usrećiti, pa tako i ispuniti mu želje. Naravno, niko ne može ispunjavati partnerove želje sve vrijeme, ali postoji razlika u tome trudi li se neko ili ne.

Ako se osoba ne trudi oko vas ili vaše veze, a vi imate osjećaj kao da ulažete dodatni napor bez rezultata, veza s vama nije mu prioritet i vi mu niste važni.

Planira bez vas

Zadnji saznate da planira putovanje s društvom za vikend na koje vi niste pozvani ili planira odmor bez vas… Donosi važne životne odluke, a da vas ne konzultira prije, tada znate da mu vaše mišljenje nije važno, te da vas ne vidi u svojoj budućnosti.

Ne svađa se s vama

Kada postoji određeni problem, čak se ni ne svađa s vama, jer mu uopće nije važno ljutite li se vi na njega, nema potrebe braniti se, pa tako niti pomiriti se s vama.

Iskorištava vas samo za seks

Vaša veza svodi se na kraće susrete koji uvijek završavaju seksom, nakon čega svako kreće svojim putem? Ili ako nema seksa, neće biti ni susreta? Ako mislite da nije s vama samo radi seksa, razmislite još jedanput.

Niste upoznali nijednu osobu iz njegova života

Niste upoznali njegove prijatelje, porodicu i skriva vas kao "vrag od tamjana", tada možete pretpostaviti da ne planira s vama imati nikakvu ozbiljnu vezu, jer takvi su susreti za njega razbibriga i trošenje vremena i vjerovatno zadovoljavanje seksualnih potreba. Također, budite na oprezu, to bi moglo značiti da vam možda taji određene mnogo važnije stvari koje biste otkrili kada bi vas uključio u ostatak života, piše Žena.hr.