VIJESTI

Radončić ignorira dezinformacije, ali ostaju indikativne činjenice

Saopćenje za javnost SBB BiH

Press centar SBB

18.1.2017

Potpuno poštujući legitiman odnos da predsjednici SDA i SBB-a različito misle o pojedinim pojavama u društvu ili unutarkoalicionim odnosima, te bez želje za polemiziranjem o tim razlikama, Press centar SBB-a želi da pojasni jednu činjenicu.

Naime, više puta javno ponovljena konstatacija gospodina Izetbegovića "da neko truje Radončića lažima da SDA ima prste u procesu koji se vodi protiv njega", zaista ne stoji.

Jer, kako objasniti Izetbegovićev intervju "Oslobođenju", od 13. aprila 2013. godine, u kojem je on u prvom licu doslovno rekao: "...Dio tog nenormalnog stanja je činjenica da imamo ministra sigurnosti (Fahrudin Radončić – np) kojeg je prije par dana svjedokinja pod zakletvom optužila za naručeno ubistvo".

Prema tome, niko Radončića ne truje dezinformacijama niti se on za njima uopće osvrće, ali postoje materijalne činjenice i pitanje je kako je Izetbegović znao - i je li to u skladu sa Zakonom - šta se dešava u Tužilaštvu BiH i kako je čak znao spol "svjedoka pod zakletvom" (riječ je o članici zločinačke organizacije Zike Turkovića, odnosno njegovoj supruzi).

Ovom prilikom nećemo ulaziti u Izetbegovićev odnos s porodicom Čampara i Zvizdić, odnosno podatak da je rođeni brat ministra unutrašnjih poslova u ime SDA, Aljoše Čampare, istovremeno višegodišnji tužilac u politički motiviranom predmetu protiv Fahrudina Radončića.

Znači, Radončića niko ne truje dezinformacijama, ali ostaju indikativne činjenice, saopćio je Press centar SBB-a.