NOGOMET

Preokret u “slučaju Spahić”: Ova se odluka "Zmaja" neće dopasti čelnicima HSV-a

Naš reprezentativac namjerava tužiti njemački klub

A. SOKOLOVIĆ

17.1.2017

Preokret u “slučaju Emir Spahić”. Mediji u Njemačkoj posljednjih dana su se raspisali u tvrdnji da će bh. reprezentativac Emir Spahić podići tužbu protiv HSV-a.

Spahićeva najava tužbe je odgovor na tužbu čelnika njemačkog kluba, koji su se željeli olako odreći našeg reprezentativca.

Spahiću se sve to nije dopalo, pa je angažirao advokate i pored toga što mu je trebalo pripasti million eura odštete, kako javlja Bild.

S druge strane, list "Hamburger Morgenpost" navodi da je situacija na relaciji Spahić – Hamburger SV daleko od prijateljske, jer naš nogometaš s čelnicima HSV-a nije uopće dogovorio visinu odštete.

spahic-tuzba

"Hamburger Morgenpost" navodi da je situacija na relaciji Spahić – Hamburger SV daleko od prijateljske

Spahić iz tog razloga razmišlja da podigne tužbu i da se vrati u HSV, poput otpisanog Brazilca Clebera, kojeg je također prekrižio trener Markus Gisdol.

Ukoliko se Spahić kroz tužbu vrati u HSV, priča između njega i Hamburger SV-a se nastavlja.

S druge strane, ako Spahić dobije na sudu, njegov bivši klub će mu morati isplatiti 2.5 miliona eura, odnosno puni iznos godišnje plaće, umjesto milion - što je cifra koju su  čelnici HSV-a bili spremni dati "Zmaju".

Dokle će trajati "rat" na relaciji Spahić - HSV teško je pretpostaviti, ali se vjeruje da je Spahić, prema našim saznanjima, spreman ići i do Sportskog suda u Lausannei.