CRNA HRONIKA

Oduzet kokain na području Čapljine, dvije osobe uhapšene

Aktivnosti službenika na graničnim prijelazima

Redakcija

17.1.2017

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH oduzeli su 0,5 grama kokaina od D.V.(1975.) državljanina Republike Hrvatske, 16.januara.

Otkriven je prilikom granične kontrole pomenute osobe i putničkog motornog vozila Fiat, hrvatskih nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Čapljine. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona prema čijem će nalogu protiv D.V. biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 16. januara godine uhapsili su S.M. (1978.) državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnih djela "trgovina ljudima" i "poreska utaja".

Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beograda. S.M. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje pri ulasku u BiH službenici Jedinice granične policije Orašje lišili su slobode Đ.M. (1960.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela "šumska krađa".

Državljanin BiH 17. januara predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.