BIH

Dizdarević za "Avaz": Sebija Izetbegović je neodgovorna i osvetoljubiva manipulatorka

Ugledni doktor nakon što je dobio otkaz na KCUS-u

A. Nu.

16.1.2017

Kemal Dizdarević, ugledni sarajevski neurohirurg, dobio je danas otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Kako je dr. Dizdarević kazao za „Avaz“, iako se nalazi na odmoru, otkaz mu je saopćen telefonom.

O razlozima zbog kojih je Dizdarevićev dobio otkaz jučer se šaputalo u KCUS-u, ali zvanično nije poznato zbog čega ovaj ugledni ljekar više ne radi. Kako „Avaz“ saznaje, suštinski razlozi zbog kojih je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović potpisala otkaz Dizdareviću jesu ti što ovaj neurohirurg protiv nje vodi tri sudska spora.

To nam je potvrdio i Dizdarević, koji je šokiran time što mu je otkaz dat telefonom.

- Sebija mi se sveti jer sam je tužio za tri stvari. Tužio sam je jer me nezakonito smijenila s mjesta šefa Neurohirurgije i tako prekršila sudsku odluku. Također, tužio sam je jer je nezakonito izabrala direktora hirurških disciplina na konkursu na koji sam se i ja javio. Treću tužbu podnio sam jer mi je u avgustu, prema ugovoru, trebala isplatiti novac koji mi pripada, što je i sama potpisala i protokolisala, ali ga nije isplatila – pojašnjava Dizdarević.

Taj novac, kaže, morala mu je isplatiti u januaru, nakon tužbe.

- Radi se o neodgovornoj i osvetoljubivoj manipulatorki koja potpuno urušava KCUS na mnogo brutalniji način nego što su to neki od njenih prethodnika. Ona dobiva paušal viši od 200 miliona KM godišnje, a ukida osnovnu djelatnost u KCUS-u, a to je liječenje ljudi.