NOGOMET

Hadžić dobio poziv portugalske Benfice

Talenat FK Sarajevo u dvostrukom prvaku Evrope

(N. K.)

16.1.2017

Mladi prvotimac FK Sarajevo, junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo i fudbaler kojeg je Guardian uvrstio na listu od 60 bisera svjetskog fudbala, Nedim Hadžić, dobio je poziv portugalske Benfice, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Klub iz Lisabona, pozvao je Hadžića na sedmodnevni boravak u svojoj akademiji, a Nedim će na put do Portugala krenuti u toku današnjeg dana.

Poziv slavnog kluba kao što je Benfica, koji redovno učestvuje u UEFA Ligi prvaka, te koji je u svojoj bogatoj historiji osvojio više od 60 trofeja (uključujući i dva trofeja Lige šampiona), veliko je priznanje za rad Akademije FK Sarajevo i pokazatelj kvalitetnog razvoja mladih igrača bordo kluba.

Nedim Hadžić je standardni član juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, a trenutno je i prvi strijelac Omladinske Premijer lige BiH sa 23 pogotka poslije 18 odigranih utakmica.

Ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo potpisao je početkom oktobra 2015. godine, a svojim golovima jedan je od najzaslužnijih pojedinaca u historijskom plasmanu kadetske reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo.