KULTURA

Avaz nagrađuje: Osvojite ulaznice za predstavu "Hamlet u selu Mrduša Donja" u Narodnom pozorištu

Sjajni glumci, fantastična adaptacija i režija

Mi. K.

16.1.2017

Redakcija "Avazovog" portala u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo nagrađuje naše najbrže čitaoce sa ulaznicama za predstavu "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna", koja će održati danas, 16. januara, s početkom u 19.30 sati na sceni Narodnog pozorišta.

Poklon ulaznice osvojit će čitaoci koji se danas od 14:00 sati prvi jave na naš redakcijski broj 033/281-474.

Upozoravamo one koji osvoje ulaznice da se moraju pola sata prije početka predstave javiti na blagajni Narodnog pozorišta, gdje će preuzeti ulaznice. Sretno!

"Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna" je naša komedija koju možete gledati 1.000 puta i iznova se smijati i uživati u njoj.

Sjajni glumci, fantastična adaptacija i režija naše zvijezde na nebu Sulejmana Kupusovića, zaista su ovu predstavu učinili vječnom.

Jedan od kvaliteta predstave je bavljenje problemima na lokalnom nivou, što postaje ogledalo generalne slike našeg društva. U predstavi, koja je žanrovski postavljena kao komedija sa tragičnim elementima, pojavljuje se Hamlet - mladi Suljo, čiji se otac nalazi u zatvoru. Suljo bezuspešno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice.

Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi.