TENIS

Australian Open: Murray i Čilić se namučili, Halep ispala

Zanimljivo već na startu turnira u Melbourneu

A. S.

16.1.2017

Britanac Andy Murray je uspio da opravda ulogu favorita na početku Australian Opena, ali je kao prvi teniser svijeta morao da se namuči da bi eliminirao 95. sa ATP liste, Ukrajinca Ilju Marchenka.

U prva dva seta gledali smo neizvjestan tennis, u kojem je Murray tijesno dobio sa 7;5, 7:6 (2), da bi Britanac tek u trećem setu (6:2) zaigrao pravi tenis kakav se od njega i očekuje.

Jedan od zanimljivijih duela, pored onog između našeg Damira Džumhura i Viktora Torickog, koji je otišao nas stranu Srbijanca u pet setova, svakako je meč Međugorja Marina Čilića, koji je prošao u drugo kolo nakon velike borbe protiv Poljaka Jerzyja Janowicza. Čilić je slavio u pet setova preokretom nakon zaostatka 0:2 (4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3).

U ženskom dijelu već u prvom meču - iznenađenje. Četvrta teniserka svijeta Simona Halep ispala je u Melbourneu od Amerikanke Shelby Rogers – 0:2 (3:6, 1:6).

Rumunka se kasnije na konferenciji za novinare žalila da je tokom protekle dvije sedmice imala problema sa tetivama, koji su joj stvarali probleme i tokom meča protiv Amerikanke.

To svakako ne može biti opravdanje za igračicu koja je bila u krugu favorita za osvajanje naslova na prvom Grand Slamu sezone.