KOŠARKA

KSBiH: Djevojčice i dječaci odredili kontrolne treninge na Ilidži (FOTO)

Drugo kontrolno testiranje mladih košarkaša

A. S.

15.1.2017

Mlade košarkašice, buduće reprezentativke Bosne i Hercegovine, okupile su se tokom vikenda na Ilidži, u sklopu akcije koju je pokrenuo Košarkašpki savez BiH.

Djevojčice, njih 27, iz Travnika, Konjica, Viteza, Tuzle, Teslića i okoline Sarajeva odradile su tri treninga i pokazale svoje umijeće klupskim trenerima i koordinatorima akcije.

Sa osmijehom na licu odradile su treninge i svima njima je želja da jednog dana obuku dres sa nacionalnim grbom i budu nosioci igre naše reprezentacije. Riječ je o mladim košarkašicama, rođene 2002. godine i mlađe.

Nakon njih na Ilidži su se trenirali i mladi košarkaši. Dječaci iz Viteza, Tešnja, Travnika, dijela Hercegovine i okoline Sarajeva također su imali tri treninga pod vodstvom klupskih trenera i koordinatora akcije za dječake, Sabahudina Bašovića.

selfie-kosarkasi

Dječaci iz Viteza, Tešnja, Travnika, dijela Hercegovine i okoline Sarajeva

Na spisku mladih igrača rođenih 2004/2005. godine nalazilo se 19 imena i to su:

Petar Šušnjar (Posušje), Slaven Grubišić (Posušje), Gabrijel Biško (Posušje), Kerim Mandra (Kakanj), Džan Ejubović (Travnik), Luka Dragić (Travnik), Arfan Hotić (Gradina Tešanj), Aldin Jahić (Gradina Tešanj), Aleksandar Slijepčević (Servitium), Mensur Čavak (Promo D. Vakuf), Ajnur Hasanić (Maglaj), Jovan Jovanović (Modriča), Anes Hodžić (Kengur), Anes Pezar (Kengur), Ivan Galić (Široki), Luka Kraljević (Široki), Daniel Matijanić (Prvi Koš), Marin Marin (Prvi Koš).

Ovo je drugo kontrolno testiranje mladih igrača sa prostora čitave Bosne i Hercegovine koje je pokrenuo KSBiH, s ciljem da se napravi prava baza koja će biti osnov za selektiranje omladinskih reprezentacija u Budućnosti.

Nakon Sarajeva i Ilidže, naredna okupljanja bit će organizirana u Bijeljini i Posušju.