REGION

Bizarno: Muškarac ubijen na groblju u Srbiji nakon sahrane čuvenog Sarajlije

Na mjesnom groblju u Sopotu

Avaz.ba

14.1.2017

Muškarac Milomir Jovanović (45) ubijen je danas hicem iz vatrenog oružja, najvjerovatnije iz snajpera na mjesnom groblju u Sopotu, gdje je prisustvovao sahrani!

Kako "Blic" saznaje, policija je vrlo brzo identificirala ubijenog, koji od ranije ima krivični dosije, dok se za ubicom još traga.

Jovanović je upucan nakon sahrane pokojnikog Novaka Todorovića, dok je prilazio svom džipu.

- Do pucnjave je došlo oko 14.10 sati. Muškarac je mrtav dovezen u Dom zdravlja u Sopotu - kažu iz Hitne pomoći u ovom mjestu.

Jovanović je inače u rodnom Vraniću poznat kao osoba, koja se devedestih bavila dovođenjem djevojaka iz Rusije, a u posljednje vrijeme se, prema operativnim podacima policije, dovodi u vezu sa distribucijom narkotika na Novom Beogradu.

- Njegov brat je prije šest mjeseci nestao, i od tada mu se gubi svaki trag - kaže za "Blic" izvor upućen u istragu, koja je povodom ovog slučaja podignuta na najviši nivo prioriteta.

Još nije poznato da li policija zna ko je ubica, ali on za sada nije uhapšen.

- Kada su odjeknuli hici, izbio je opšti haos. Puno ljudi je bilo na sahrani. Svi su u sekundi bukvalno zalegli, a zatim su se razbježali. Trenutno Hitna pomoć u Sopotu ima pune ruke posla, jer je mnogima koji su bili na sahrani, koja se pretvorila u mafijaški obračun, pozlilo - kaže za "Blic" jedan od mještana, koji je bio na sahrani Todorovića.

Novak Todorović, koji je danas sahranjen jedan je od viđenijih Sarajlija, koji se još prije rata preselio u Sopot. I on i brat Novica, poznatiji kao Profa uspjeli su da taj imidž održe i u Mladenovcu, gdje im je bila baza poslova, ali i u Srbiji. Na sahrani kod Todorovića, oproštajni govor držao je Emir Kusturica, a među prisutnima su bili i Zdravko Čolić, i brat Gorana Bergovića.