LIFESTYLE

Svećenik misteriozno ubijen dok je istjerivao đavola iz djevojčice

Bivši agent CIA tvrdi da ga je "odgurnula nevidljiva sila"

(A. Z.)

14.1.2017

Katolički svećenik koji je poslužio kao inspiracija za film ‘Egzorcist‘ umro je od posljedica pada kad ga je odgurnula nevidljiva sila nakon što mu je navodno opsjednuto dijete počelo govoriti, tvrdi agent CIA-e.

Malo prije objavljivanja novog dokumentarca o ocu Martinu, njegov bliski prijatelj Robert Marrrow otkrio je trenutak za koji vjeruje da je bio onaj u kojem je svećenik stvarno i ubijen – kada je opsjednuta četverogodišnjakinja koju je iscijeljivao u Americi iznenada progovorila.

Producentica dokumentarca ‘Hostage to the Devil‘ (Taoc vraga) Rachel Lysaght prisjetila se zastrašujućeg trenutka, piše Daily Mail.

Bivši agent CIA-e Marrow otpratio je oca Martina u Connecticut 1999. godine gdje je sveštenik ponudio vršenje egzorcizma nad četverogodišnjom djevojčicom.

Kada je stigao u neutralnu kuću, porodica je već bila tamo, a djevojčica se probudila, došla do sveštenika i rekla “Dakle ti si Malachi Martin, i ti misliš kako joj možeš pomoći?”, sugerirajući da to govori neko drugi.

Strašan susret sveštenika i djevojčice

U to je vrijeme otac Martin, porijeklom iz jugozapadne Irske, radio kao privatni egzorcist, a vjeruje se kako je on inspiracija za poznati film objavljen 1973.

Zbog njegove poodmakle dobi Marrow ga je vozio klijentima širom Amerike, u kojoj je počeo živjeti nakon što je okrenuo leđa Katoličkoj crkvi.

Bivši agent CIA-e rekao je kako je susret sveštenika i djevojčice bio najstrašnija stvar koju je ikada vidio, tvrdi Rachel Lysaght, jedna od autorica dokumentarca koji je od nedjelje na Netflixu.

Ovo nije prvi put da se film iz 1973. povezuje s jezivim prokletstvima. Tako su glumci iz filma Jack MacGowran i Vasiliki Maliaros umrli dok je film još bio u postprodukciji. A prvog dana snimanja umrlo je dvoje bliskih rođaka glavnih glumaca. 

Linda Blair, koja je glumila opsjednutu Regan MacNeil izgubila je djeda, dok je Max von Sydow, koji je glumio sveštenika koji je oslobađao djevojčicu od zlih demona, izgubio brata.