SPORT

FK Vratnik ne zaboravlja svoje mlade (FOTO)

Brinu se o njima svih 80 godina

(E.I.)

12.1.2017

Da Fudbalski klub Vratnik ne zaboravlja svoje mlade, kao i svih prethodnih 80 godina, dokaz je posjeta čelnika ovog sarajevskog kluba polaznicima koji se trenutno nalaze u Džajinom buku kod Konjica, gdje se trenutno održava kamp u kojem je 51 dječak i 15 djevojčica.

Svi oni su, budući fudbaleri FK Vratnik i odbojkašice OK Spartakusa s Vratnika, trenutno su zajedno u ovom mjestu na pripremama, a danas su ih posjetili čelnici FK Vratnik na čelu s agilnim Mufidom Zimićem, te Edinom Hodžićem, Salihom Mujezinovićem i Seadom Čelebićem. Oni su zajedno s Ferizom.

vratnik-konjic-5

Čelovićem, skautom Nogometnog saveza BiH, posjetili ove nadarene sportiste i u tomboli podijeili šest dresova, ali se i uvjerili u sjajne uvjete koji vladaju u ovom kampu kod Konjica.

- Dolaze roditelji da se uvjere kakvi su uvjeti i kući se vraćaju zadovoljni. Ove djevojčice i dječaci zaslužuju da se misli o njima, jer su talentovani. Naša posjeta je dokaz da FK Vratnik ne zaboravlja svoje mlade, kao i svih ovih 80 godina koliko smo na sceni – kazao je Zimić, generalni sekretar FK Vratnik.

Treneri u kampu su Almir Smajić i Almir Muslić, a ovi sportisti imaju i svoju kuharica koja je krenula s njima iz Sarajeva, Vahidu Babić. O njima se brine i medicinsko osoblje na čelu s Amrom Hasanović.

- Super nam je, družimo se i treniramo. Zaista nam je prelijepo i zahvalili bismo se čelnicima OK Spartakus i FK Vratnik, kao i našim trenerima, što su nam omogućili da ovdje provedemo prelijepih deset dana – kazala je Dalal Sokolović, odbojkašica OK Spartakus.

Inače, Fudbalski klub Vratnik vođen srcem i iskrenom ljubavlju opstao je osam decenija. Legendarni sarajevski klub nedavno je obilježio 80. rođendan. 

vratnik-konjic-2vratnik-konjic-3vratnik-konjic-6vratnik-konjic-4