TENIS

Farsa u Australiji: Obje teniserke istovremeno htjele predati meč (VIDEO)

Amerikanka Sachiae Vickery i Belgijka Elise Mertens predmet sprdnje

A. S.

12.1.2017

Prava farsa viđena je u meču 2. kola WTA turnira u Hobartu između Amerikanke Sachije Vickery i Belgijke Elise Mertens.

Naime, nakon samo jednog odigranog gema obje su se teniserke povrijedile istovremeno. I Vickery i Mertens su želje preteći jedna drugu u pokušaju da čim prije predaju meč, jer su prema navodima američkim medija, želje nastuupiti u kvalifikacijama Australian Opena. 

Pravila su jasna, da je neka od njih predala meč uoči početka meča, ne bi imala pravo nastupa u kvalifikacijama prvog Grand slam turnira sezone.

Da stvar bude komičnija, prvo se potrudila Vickery, koja je odservirala za vodstvo od 1:0 i pozvala fizioterapeuta, što je ubrzo nakon nje učinila i Mertens.

Glavna sutkinja je ostala u šoku, jer je skoro istovremeno dobila dva zahtjeva za prekidom meča.

Nakon ukazane pomoći igračicama, obje su kazale da ne mogu nastaviti dvoboj, a na kraju je presudilo to što je Vickery bila brža i prva predala meč, tako da je duel završio njenom predajom.

Mertens se već 24 sata kasnije oporavila od povrede preko noći i dogurala do polufinala turnira u Hobertu, u kojem će se suprotstaviti Hrvatici Jani Fett.

Vickery, također, je ozdravila i nastupila u prvom kolu Australian opena. No, nije imala sreće, izgubila je već na startu od Makedonke Line Gjorcheske.

Uostalom, pogledajte kako je sve komično izgledalo: