REGION

Fizički napao komšiju jer mu je hranio psa: 'To su srpske čokoladice, neće mu biti ništa!'

Bizaran incident

(R. P.)

12.1.2017

Uzrujan što komšija njegovog psa hrani čokoladicama ‘Bananko’ uz opravdanje da njegovom psu “neće biti ništa od srpske čokoladice”, došlo je do žestoke svađe i fizičkog obračuna koji je na kraju završio i na sudu.

Iako događaj datira od 15. marta 2004. godine, nedavno je donesena nepravomoćna presuda Općinskog građanskog suda prema kojoj vlasnik psa Zvonimir F. (34) iz okolice Zagreba mora Damiru S. (30) sa zagrebačke Savice nadoknaditi 6850 kuna štete sa zateznim kamatama jer ga je zbog “kratkog fitilja” udario šakom u oko. U sukobu je napadnuti mladić zadobio oteklinu i podljev oka, a pomoć je potražio u Traumi, piše Slobodna Dalmacija.

- Kobnog dana sjedio sam ispred zgrade na Savici s Damirom i još par prijatelja. Moja baka izašla je i pitala Damira zašto joj je bacio otirač za cipele na što joj je on uzvratio uvredama.

Damir je u tom trenutku uporno mome psu davao čokoladice ‘Bananko’. Molio sam ga da to ne čini jer mu može ugroziti zdravlje, ali ga nije prestajao hraniti čokoladom uz obrazloženje da su to srpske čokoladice i da psu neće biti ništa. Ponovno je naišla moja baka kako bi psu dala hranu i vodu.

Nakon što se pas najeo, Damir ga je navodio na igru mameći ga praznom bočicom Coca-Cole. Opet sam ga zamolio da prestane jer će psu punog želuca biti loše, ali narednih 20-ak minuta nije prestajao sa zadirkivanjem - prisjetio se u sudnici Zvonimir F., dodajući kako je nakon toga odlučio otići, no Damir ga je odgurnuo od sebe, piše Jutarnji list.

U jednom trenu kaže da se sagnuo i vezao psa, a kad je htio ustati, svojom je glavom udario u Damirovu koji je potom nasrnuo na njega te mu je ispao mobitel koji si je uzeo. Mobitel je, dodaje još Zvonimir, proslijedio trećoj osobi kako bi ga vratio Damiru koji se, pak, brzo vratio u društvo s nožem te vikao da će ga ubiti. Rezime sukoba je “šljiva” na desnom oku.

- Verbalni sukob vezan uz igru sa psom, pa niti eventualno tužiteljevo drsko ponašanje prema baki tuženika, ne mogu opravdati udarac šakom u oko - objasnila je sutkinja koja je donijela nepravomoćnu sudsku  presudu.